Kansalaisopiston taimipiirin eka kokoontuminen helmikuussa.
14 toisiaan tuntematonta henkilöä, 12 naista ja kaksi miestä löytää sokkeloisen toimitilan perille oikeaan luokkaan kello tasan. Vetäjä jännittää, vaikka on valmistellut ohjelmaa huolella.
Tervetuloa, tänään on ohjelmassa tutustuminen, kevään ohjelma ja ensimmäiset siementilaukset.[image:342:l][newline]Esittelykierros: Jokainen valitsee kasvin, joka alkaa samalla kirjaimella kuin oma nimi ja esittää, miltä se kasvi näyttää. Olen Auli Auringonkukka, ja sormet sojottavat terälehtinä kasvojen ympärillä.
Tulee hauskoja esityksiä ja nimiä kuten Tuija, joka on tuija. Vähän rentouttaa jo.
Sitten jokainen kertoo omasta puutarhaharrastuksestaan. On kukkia ja yrttejä, kasvilavoja, palstaviljelyä. On paljon kysymyksiä, joihin ei ehditä vielä keskittyä. Miksi palsternakoista tuli laihoja? Miten savimaata parannetaan? Entäs ne etanat!
Yhdellä on 40 neliön kasvihuone ja pari pientä. Toinen taas on harrastanut viljelyä jo 40 vuotta. Joku on ammattiviljelijä… Apua, vaihdettaisiinko vetäjää?
Vetäjä kuitenkin jatkaa ja jakaa kevään ohjelman. Esittelee Hyötykasviyhdistyksen ja jakaa sen uuden siemenluettelon. Muitakin siemenluetteloita on, mutta lähdetään liikkeelle Hk-yhdistyksestä ja täydennetään tilausta Lord Nelsonilta, Korpikankaalta, Exotic Gardenilta ym.
Tällä kertaa selataan niitä lajeja, jotka tarvitsevat pitkän taimikasvatuksen. Kaikkea ei ehditä samalla kertaa.
Huutokauppamenettelyllä taululle listataan kiinnostavia lajikkeita ja niitä haluavien nimikirjaimia. Vetäjä sekoaa välillä kirjaimissa mutta saa kuitenkin myöhemmin koottua kohtuullisen selkeän excel-taulukon siementen ja kulujen jaosta.
Puolitoistatuntinen loppuu nopeasti. Vetäjä jää miettimään, tuliko kansalaisopiston listalla luvattua liikoja. Eipä kai:
”Taimipiiri puutarhaharrastajille, erityisesti hyötyviljelijöille. Vuorovaikutteista taimikasvatuksen suunnittelua, tekemistä ja kokemusten vaihtoa.
Tavoite: Yhdessä oppien kasvattaa tuottoisat taimet osallistujien omille viljelypalstoille ja kasvihuoneisiin.
8 kokoontumiskertaa helmi–huhtikuussa, torstai-iltaisin 4.2., 18.2., 25.2., 10.3., 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4. klo 18.30–20.00
Välineet: osallistujat kustantavat haluamansa siemenet, mullat ja mahdolliset kasvilamput. Hyödynnetään yhteishankintoja. Pyritään käyttämään kierrätysastioita.”