Hyvää talvipäivänseisausta!

Kasvihuoneen runko talvella. Kuva: cc Touko Leinonen.

Aloitan naattinetin pidon talvipäivänseisauksena, joka on uuden kasvukauden alku. Kaikki uinuu vielä siemenenä ja lumen alla, mutta kasvun tuova auringon valo alkaa nyt lisääntyä. Itsekin olen vielä puoliksi talvihorroksessa. Puutarhassa käyn välillä tiputtelemassa lumet kasvihuoneen katolta.

Omena- ja kirsikkapuiden taimien ympärillä pitäisi nyt polkea lumi tiiviiksi, elleivät vesimyyrät jo olisi taimia tuhonneet. Kun näin on käynyt, niin eipä tarvitse tehdä sitäkään.

Vinkkaa muille:
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • RSS
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Hyvää talvipäivänseisausta!

 1. Onnea blogille.
  (Seppo mainosti FB:ssa)
  Pimein aika on ohitettu ja edessä on vain valoa, päivä päivältä enmmän. Aloitusajankohta on varmaan muutenkin tarkkaan harkittu: voi suunnitella kevättä ja toisaalta kypsytellä tekstejä rauhassa, kun puutarhan puolella on hiljaisempaa.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan, vaikka minun perheessäni on keskitytty vain luomusyömiseen. Haaveissa on kyllä kokeilla joskus ainakin jotain pienimuotoista yrttien kasvatusta Posiolla; Oulun ilma ei oikein innosta viljelyyn. Tuskin pohjoisessa muuta kannattaa yrittääkään, sillä porothan ne lopulta kuitenkin käyvät ahmimassa.

  Mukavaa joulun aikaa!
  Pertti Sillanpää

 2. Auli sanoo:

  Kiitos ihka ensimmäisestä, rohkaisevasta kommentista blogiin! Poronäkökulma on mielenkiintoinen. Olette askelmaa ylempänä ravintoketjussa, jos syötte ne porot, mutta toisaalta varmaan turhauttaa ruokkia niitä omalta kasvimaalta. Kypsytelkää suunnitelmaa, me kypsytellään kohta poropaisti joulupöytään.

  • Meillä poro on vasta punaviinissä. Huomenna suolaa ja pekonia pintaan ja uuniin. Siinä oiva ”joulukinkku”; ei ole ollut enää vuosiin muuta jouluista liharuokaa ikävä. Kaipa se suoraan pudasjärviseltä Huitsin porotilalta hankittu paistikin on aika luomua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.